Гаджев: Всеки ден от 1 януари до 30 юни, България е плащала 31 милиона за нефт и газ на Русия

Гаджев: Всеки ден от 1 януари до 30 юни, България е плащала 31 милиона за нефт и газ на Русия Кибератаката към страницата на ГЕРБ във „Фейсбук" започна в момента, в който започнахме да разкриваме зависимостите на бившите управляващи за връзките им с руските икономически интереси. Това каза Христо Гаджев от ГЕРБ.
По думите му за първото полугодие на годината сме внасяли руски газ, и то на по-висока цена. „Всеки ден от 1 януари до 30 юни България е плащала 31 милиона на Русия, основно за нефт и газ, при положение че година по-рано сме плащали 11 милиона. Плащали сме на руски посредници по-скъпо за руски газ - 1,8 милиарда лева. Нефт и нефтените продукти са за 2,8 милиарда лева", посочи той.
По думите му вносът на руски нефт в България също е увеличен, без да се е покачило потреблението. „Основната идея на санкциите и на политиката на Европейския съюз от началото на войната е да намали стокооборота си с Русия, за да не финансира войната на Путин, а ние сме направили точно обратното, утроили сме дефицита си с Русия", допълни Христо Гаджев.
28.08.2022, 15:16 часа
609 1
Коментари

Онзи

28.08.2022, 15:34 часа
Бегай бе дакел. На такива като тояс кеф да им спукаш тъпанчетата от шамаренца.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha