Танцов ансамбъл „Пъстрина“-Монтана показа български народни танци на два фестивала в Гърция /снимки/

Танцов ансамбъл „Пъстрина“-Монтана показа български народни танци на два фестивала в Гърция /снимки/ Танцов ансамбъл „Пъстрина“-Монтана показа българските народни танци на два фестивала в Гърция и беше бурно аплодиран от публиката, съобщи ръководителят му Първан Първанов.
На 24 август танцьорите от Детски танцов ансамбъл „Пъстрина“ и Представителен танцов ансамбъл „Пъстрина“ са имали честта да открият със своето изпълнение 60-тото издание на Международния фолклорен фестивал на остров Лефкада. Те са предвождали колона от танцови състави в двукилометрово дефиле по улиците на острова. Били са бурно аплодирани от хора от балкони и местни заведения, покрай които са минавали с танци. Бурни ръкопляскания е имало и на сцената, където игрохорците от „Пъстрина“ са представили танци от различни фолклорни области в България.
Ансамбъл „Пъстрина“-Монтана участва и в Международния фолклорен фестивал в град Агринио, където няколко поредни вечери изнася концерти заедно с ансамбли от девет страни, сред които Чили, Мексико, Румъния, Гърция, Албания и т.н. „Щастливи сме, че правейки това, което обичаме, ние виждаме в очите на публиката духа и радостта, предадени чрез танца“, сподели Първан Първанов. Той уточни, че фолклорните фестивали в Гърция не са с конкурсен характер и само от емоциите и аплодисментите на публиката се съди дали танцьорите са се представили добре.
31.08.2022, 15:33 часа
826 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha