Вълнуващ празник на водните спортове предстои в Берковица

Вълнуващ празник на водните спортове предстои в Берковица  На 3 септември от 12.30 часа на басейн "Св. Георги Победоносец" в Берковица, ще бъдат представени демонстрации на скокове във вода от децата и юношите на Националният отбор по скокове във вода към Българска федерация плувни спортове.
Състезателите ще предоставят възможност на всички жители и гости на Берковица да се насладят на техните красиви и изящни изпълнения.
Отборът е в града на лагер вече седмица, като децата веднъж вече показаха своите умения в демонстрацията на 28 август, представена на басейн „Св. Георги Победоносец“, които бяха организатори и домакини на мероприятието. Те предоставиха чудесната възможност за първи път в Берковица да бъде наблюдавано нещо толкова различно и вълнуващо – изящни скокове във вода от различни височини и с различна трудност и сложност на представените елементи.
Треньор на Националният отбор по скокове във вода за деца и юноши е Георги Чобанов – Член на Управителният съвет на БФ плувни спортове
На 31 август кметът Димитранка Каменова се срещна с Георги Чобанов, като на срещата бяха обсъдени възможностите за сътрудничество и развитие на плувните спортове в нашия град. Обсъдена беше идеята за организиране на безплатни уроци по плуване и водни скокове за ученици от нашата община, по примера на ски училището, организирано от общината през зимата в Зона Ком.
Чобанов предложи да бъде организиран кръг от Републиканско първенство по скокове във вода за Купата на Берковица, както и състезания на местно ниво за децата, преминали курса на обучение. Обсъдена бе и възможността да бъде монтиран допълнителен трамплин за скокове във вода за предстоящото обучение и състезание.
01.09.2022, 13:33 часа
397 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha