Добрата новина! Еколози спасиха ранени птици във Врачанско

Добрата новина! Еколози спасиха ранени птици във Врачанско 5 ранени птици са били спасени от еколозите на РИОСВ във Враца за изминалия месец, научи агенция BulNews. 
Млад екземпляр от вида Бял щъркел е бил донесен  в екоинспекцията на 4 август. Птицата е била намерена в безпомощно състояние в село Пудрия. След преглед експертите установили, че най-вероятно е със счупено крило. 
Ранен сокол от вида Обикновен мишелов пък е открит в село Липница, община Мизия. На дясното крило имал рана, която не кърви. Птицата била жизнена, но не можела да лети.
В крайпътна канавка в Борован пък състрадателни хора открили птица Осояд. При огледа е установено, че има фрактура на дясното крило. Птицата била жизнена и приемала храна.
На пътя между селата Фурен и Лесура била намерена граблива птица в безпомощно състояние. Еколозите установили, че се касае за млад екземпляр от вида Черношипа ветрушка, която била със счупено ляво крило.
Последният сигнал е за Горска улулица, намерена с влошено общо състояние на пътя между Баница и Борован.
Всички ранени птици след преглед от експерти във врачанската екоинспекция са били транспортирани за лечение в спасителния център за диви животни в Стара Загора. Той е специализирано звено от дейността на организация „Зелени Балкани“, свързано с лечение, рехабилитация, размножаване и връщане в природата на редки и застрашени от изчезване диви животни. 
17.09.2022, 08:45 часа
1236 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha