Изправят пред съда насилник, пребил зверски жена си с лопата и оставил я да лежи безпомощна 3 дни

Изправят пред съда насилник, пребил зверски жена си с лопата и оставил я да лежи безпомощна 3 дни Районна прокуратура – Монтана, Териториално отделение – Берковица, внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу 51-годишния Г.Г. Мъжът е привлечен към наказателна отговорност за това, че системно пребивал жена си. При последния побой той я налагал здраво с каквото му падне, след което я оставил да лежи безпомощна с дни. 
Обвиняемият Г.Г. е осъждан. От около 9 години живеел на съпружески начала с И.И. в Монтана. Мъжът често употребявал алкохол, вследствие на което ставал раздразнителен и избухлив. Това водело до проблеми между двамата. По време на скандали Г.Г. проявявал агресия, отправял закани срещу живота и здравето на И.И. Стигало се до физическа саморазправа и малтретиране на жената с причиняване на различен вид увреждания.
Пострадалата многократно подавала сигнали за случващото се.
На 20 май тази година Г.Г. се ядосал от липсата на пари у И.И., с които да закупи алкохол. Обиждал я, употребявал цинични думи по неин адрес. Нанесъл удари с брадва, дървена лопата, корниз и с крака по тялото й. Отправил й закани с убийство, след което оставил пострадалата в тежко физическо и психическо състояние.
Жената не била в състояние да потърси помощ. Три дни по-късно успяла да излезе от къщата и да стигне до съседи, които я закарали до дома майка й. Пострадалата била транспортирана в болнично заведение и оперирана по спешност.
От заключението на извършената по делото съдебномедицинска експертиза е видно, че на И.И. е била причинена средна телесна повреда, довела до разстройство на здравето, временно опасно за живота.
Престъпленията, за които е обвинен Г.Г., са извършени в условията на домашно насилие. Понастоящем той е с мярка за неотклонение „задържане под стража“.
Предстои делото да продължи в съда.​​​​
 
13.09.2022, 14:30 часа
1029 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha