Кметът на Берковица поздрави учители и ученици по случай първия учебен ден

Кметът на Берковица поздрави учители и ученици по случай първия учебен ден Уважаеми директори,
Скъпи учители, 
Мили деца и ученици,

Днес, в най-тържествения ден за българското образование, приемете моите поздрави по повод първия учебен ден. На всеки 15 септември Вие, учителите, поемате по пътя на науката заедно със своите ученици. И няма значение дали въвеждате в света на родното четмо и писмо, надграждате, възраждате или осъвременявате,  винаги вашите начинания ви отвеждат до онова стъпало по стълбицата на знанието, с което всички се гордеем. Стъпалото на творческите и образователните постижения на нашите деца. 
 Няма по-емоционален ден за Вас, мили първокласници, от първия учебен ден, когато за първи път прекрачвате прага на училището и се срещате с българските букви. Буквите, които ще се превърнат във вашия най-съкровен приятел, най-ценен съветник и най-добър наставник. Буквите, които ще са Ваш скъпоценен ключ към образоваността. Само писаното словото ще Ви научи на всичко онова, което извира от дълбините на човешката мъдрост.
Скъпи деца и ученици, със своите усмивки вие огрявате света и го оцветявате в пъстри цветове. Превръщате го в извор на безценни богатства, украсявате го с усмивките си. Книгата ще бъде най-добрият Ви приятел, най-правилният избор, най-мъдрият съветник. Гордейте се с българските букви, с родния ни език и със славното ни минало! Развивайте своите дарби, творете със сърцата си! Нека знанието и игрите вървят ръка за ръка, а книгата бъде Ваш учител! Следвайте желанията си и не спирайте да мечтаете! Обичайте всичко българско и родно, пазете българските традиции и обичаи, съхранете любовта си към всичко съкровено! Вие сте нашето предстояще. Затова помнете миналото, пазете настоящето и гледайте смело и гордо към бъдещето! 
Ето защо, скъпи учители, подкрепяйте своите възпитаници, мотивирайте ги и ги стимулирайте, за да достигнат до най-високия връх в своето образование. Ако изобщо би могло образованието да има връх, защото то е безкрайно и безценно. Съкровището, което всеки човек носи у себе си и което е неизменен спътник през целия му живот. Продължавайте да раздавате частици от своята любов към знанието на своите ученици! Творете със сърце и душа, за да имаме грамотни, образовани, знаещи и можещи бъдещи поколения, които да са горди с българския дух и култура, с българското слово и с нашата история. 
Желая Ви здраве, професионална страст, творческа енергия и позитивизъм!
Бъдете благословени!
   
Димитранка Каменова 
Кмет на Община Берковица
15.09.2022, 11:53 часа
322 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha