Връчиха почетни знаци на отличените на празника "Вяра, Надежда, Любов" в Лом /снимки/

Връчиха почетни знаци на отличените на празника "Вяра, Надежда, Любов" в Лом /снимки/ „В Деня на Лом, „Вяра, Надежда, Любов“ нека загърбим проблемите и различията, нека отворим сърцата си и се почувстваме горди, че сме ломчани. Благодаря на всички, които обичат Лом, които помагат за развитието и просперитета му. Благодаря на всички, които популяризират и представят неповторимия облик на хубавия ни град на брега на Дунав, съчетал в себе си възрожденските традиции и аристократизма на миналото, с предизвикателствата и трудностите на настоящето. Вярвам, че всички ние, заедно, можем и трябва да работим за по-добро бъдеще нашия град. Защото Лом има нужда от вашата енергия, от вашата съзидателност, от вашата мъдрост, вяра, надежда и любов! Пожелавам на всички вас – жители, гости и приятели на нашия град здраве, успехи и празнично настроение на този ден!“, пожела кметът д-р Георги Гаврилов на тържественото заседание на Общинския съвет.
Петима дейци на културата и образованието бяха наградени с почетни звания в празничния ден. Със званието „Почетен гражданин на Лом“, за изключителен принос в обществения и културен живот и популяризиране името на града и общината бе удостоен д-р Любомир Канов.
„В моите разкази и публицистика винаги присъства Лом, Дунава, защото тук са моите корени. Родното място е душата на човека. Лом е имал и хубави времена, но и трудни години. Ако нещо дава сили на ломчани, то това е техният дух. Аз съм роден по време на война и баща ми, който е бил на фронта, е избрал името Любомир. Това пожелавам на всички ломчани, гости и приятели на града – Любов и мир!“, каза д-р Канов.
Със званието „Почетен знак на Община Лом“ бяха наградени учителят и дългогодишен директор на ПГ „Найден Геров“ Теодор Йончев. Носители на званието са и Милчо Борисов, който е посветел половин век на театралното дело, и художникът и сценограф Светлозар Янакиев.
Известният режисьор Николай Априлов, който вече 12 години е постановчик на читалищния драматичен театър „Кръстьо Пишурка“, бе удостоен с „Почетен знак на Кмета на Община Лом“.
Негово Високопреосвещенство Видинският митрополит Даниил и председателят на Общинския съвет Христина Христова отправиха своите пожелания към ломчани за празника. Приятелски поздрав от побратимената сръбска градска община Панталей и пожелание за продължаване на успешното сътрудничество позднесе зам.-кметът на община Ниш Ненад Станкович.
Поздравителни адреси и пожелания към ломчани изпратиха Националното сдружение на общините в Република България, Асоциацията на градовете в България, общини, фирми и институции.
Музикален поздрав към ломчани и гостите поднесе детският фолклорен състав „Дунавче“, с ръководител Валери Горанов.
18.09.2022, 16:03 часа
542 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha