Диетолог разкри на какво се дължи появата на целулит

Диетолог разкри на какво се дължи появата на целулит Появата на целулит при жените се дължи на честите преходи от продължително гладуване към преяждане, каза ендокриноложката и кандидат на медицинските науки Екатерина Кривцова в интервю за Ura.ru.
Според диетоложката много жени смятат, че целулитът се дължи на колебания в теглото, но всъщност не е така. Това заболяване е една от проявите на хронична венозна недостатъчност, поради което се нарушава отокът на лимфа и венозна кръв от долните крайници. Най-често предразположението към целулит е генетично обусловено и не може да бъде излекувано, а само да намалите проявите му до минимум.
В допълнение към честите промени в диетата, сред основните причини за образуването на целулит, Кривцова нарече ниската физическа активност. Също така, според нея, недохранването, в което преобладават бързите въглехидрати, също може да увеличи тежестта на проблема.
По-рано фитнес треньорката Анна Иванова разкри начин да се отървете от изпъкналия корем. Специалистът препоръчва дихателната гимнастика, която постепенно подобряват подвижността на гръдния кош и изравнява стойката. Поради това изпъкналият корем може да изчезне сам.
19.09.2022, 11:37 часа
406 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha