Административният съд във Видин отбелязва 15-ата си годишнина с Ден на отворените врати

Административният съд във Видин отбелязва 15-ата си годишнина с Ден на отворените врати Във връзка с петнадесетгодишнината от създаването на Административния съд във Видин, храмът на Темида кани граждани, ученици и журналисти да се запознаят с историята и ключовите моменти от живота на правораздаващата институция. На 28 септември от 11 часа ще се проведе Ден на отворените врати в сградата на съда – ул. „Цар Симеон Велики“ № 3. Събитието ще се проведе в рамките на Международния ден на правото да знам – 28 септември . 
Всички, които имат желание да се включат в инициативата трябва да подадат заявки на имейл: [email protected] до 27.09.2022г. 
За учениците от област Видин е предвиден и конкурс с решаване на казус, чийто регламент за участие, срок на изпълнение и материални награди ще бъдат обявени в деня на събитието - 28 септември.  
Официалното награждаване на участниците от конкурса с най-аргументирани отговори, ще се състои на 14 ноември от 11 часа в сградата на съда. 
Провеждането на Дните на отворени врати е част от информационната кампания на Висшия съдебен съвет под наслов „Открито за съдебната власт“, с която се цели постигане на по-добра информираност за работата на съдебната система, повишаване на правната култура на гражданите, и укрепване на доверието на обществото в българското правосъдие.
21.09.2022, 16:30 часа
692 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha