Вял интерес към РНК ваксини в област Монтана

Вял интерес към РНК ваксини в област Монтана Много малко са хората, които си поставят ваксини срещу коронавирус, отчитат лекари от Монтанско.
„Единици са тези които желаят да си поставят РНК ваксини. Те са налични и не са опасни. Желателно е да си ги поставят хората с хронични заболявания”, каза председателят на РК на лекарския съюз в Монтана и личен лекар д-р Людмил Джурджов.
В лечебните заведения в Монтана, Лом и Берковица, и кабинета на РЗИ в Монтана могат да се поставят ваксини. От следващия месец се очаква личните лекари да получат и ваксините против грип, които са безплатни. Предвидено е имунизацията с грипни ваксини да се провежда през периода октомври – декември от общопрактикуващите лекари.
От РЗИ Монтана са им предоставили указания за изпълнение на Националната програма за подобряване на ваксинопрофилактиката на сезонния грип, 2019 – 2022 г. и за начина на обхващане с безплатна противогрипна ваксина на лицата на и над 65 г.
За целта, желаещите да се имунизират с противогрипна ваксина, трябва да се обърнат към личния си лекар, тъй като обхващането ще се осъществи по тяхна преценка, с оглед здравословното им състояние.
29.09.2022, 11:20 часа
768 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha