Велосипедисти от Берковица представиха България на европейски шампионат

Велосипедисти от Берковица представиха България на европейски шампионат От 24 до 27 септември в град Задар в Хърватия се проведе Европейския шампионат по пътна безопасност и Приложно колоездене по правилата на ФИА.
В националния отбор бяха включени двама ученици от Берковица - Марина Танчева от ПървоI ОУ "Н.Й.Вапцаров" и Пресиян Тошев oт Трето ОУ "Иван Вазов".
Отборът на България зае 4-то място от 19 участващи отбора и само на 2 точки от третите. От 18 години отборът на България не е бил толкова близо до почетната стълбичка.
На първо място се класира Сърбия, на второ място - Литва и на трето – Чехия.
В състезанието бяха включени осем различни сектора, където децата имаха възможност да покажат своите знания и умения. Задачите бяха индивидуални и отборни. Преминаха през две пътеки за майсторско управление на велосипед, управление в детско автоградче, решаване на индивидуален тест с въпроси по пътна безопасност, подготовка на велосипед за участие в пътното движение и четири отборни логически задачи. 
Нов елемент включен от тази година беше упражнението с VR очила, където състезателите трябваше да покажат знание по теория и технически умения. За радост децата се справиха много добре.
След успешното приключване на състезанието бяха поздравени лично от Томас Томсен – Президент на ФИА, Регион 1 за Европа, Близкия Изток и Африка. 
Наред с чудесната организация, домакините се бяха погрижили и за отмората в свободното време. Децата и техните треньори посетиха закрити басейни, където се проведоха много занимателни игри.
Българските деца се включиха активно, за което бяха наградени. Това успя да премахне бариерата между тях и децата от участващите държави и да създаде чудесна приятелска атмосфера. Настроението беше приповдигнато и по време на вечерните забавления. 
30.09.2022, 13:47 часа
410 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha