257 са секционните комисии на територията на област Видин

257 са секционните комисии на територията на област Видин 28 партии и коалиции са регистрирани в РИК-Видин за предстоящите в неделя избори. 127 са кандидатите за място в парламента, а според данните на ЦИК под 85 000 са избирателите в областта.
"83 808 по предварителни данни към обявяването на изборите, а точната бройка ще можем да дадем утре, когато бъдат обработени актуализираните списъци от общините", съобщи Даниел Боянов, председател на РИК-Видин.
257 секционни комисии са регистрирани на територията на областта. 129 са в община Видин, 128 - в останалите.
126 машини ще бъдат използвани на територията на областта.
"Машините очакваме довечера да бъдат при нас, утре сутринта започва тяхното извозване по секции. Всички машини трябва да бъдат на място не по-късно от 16, 16.30 часа", уточни още той.
Пет на броя СИК са открити в домове за настаняване на пълнолетни лица. Две комисии са открити във видинската болница "Света Петка", една от които е за лица, които са болни от COVID-19.
14 подвижни секции ще работят на територията на областта - 6 за община Видин, 3 в община Брегово и по 1 в Димово, Макреш, Ново село и 2 в община Ружинци.
1985 човека са ангажирани към днешна дата в секционните комисии.
"Не очакваме нови секционни комисии. В момента продължават да текат замени в членовете към комисиите, приемаме още заявления, срокът е до утре за регистриране на застъпници".
Приемането на протоколите и изборните книжа ще бъде във видинската Спортна зала.
Организацията за изборния ден тече гладко, поясни Боянов.
"Нямаме проблеми, които да са създадени", допълни той.
Административните решения се подават в РИК, а престъпленията в Прокуратурата, напомни председателят.
Една е постъпилата жалба - за нерегламентирано поставен агитационен материал.
Информацията за избирателната активност на 2 октомври ще се актуализира в 11.30 и в 16.30 часа, като ще може да бъде намерена на сайта на РИК.
30.09.2022, 13:15 часа
461 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha