РИК-Враца в пълна готовност за изборите

РИК-Враца в пълна готовност за изборите Регионалната избирателна комисия във Враца обяви, че е в пълна готовност за предстоящите избори за народни представители тази неделя. 
323 са секциите в областта, каза председателят на РИК Светлана Георгиева. 291 са СИК-овете. 24 са подвижните избирателни секции, в които ще гласуват хората със затруднения в придвижването. Очаква се до края на днешния ден да бъде взето решение за разкриване на 8 допълнителни секции в затвора, в здравни заведения и домове за стари хора.  
229 секции са оборудвани с машини, а в 16 секции ще има по два броя. При дефектирала машина и невъзможност да бъде пусната отново в действие, то тя не се заменя с нова, а се преминава направо към гласуване с хартиени бюлетини. От СИК-овете трябва да уведомят РИК, които от своя страна съобщават в ЦИК. Цялата процедурата трае 15-20 минути, след което гласуването продължава. 
Право на глас имат 151 000 жители на областта. Осигурено е достатъчно количество хартиени бюлетини и в резерв – 153 800, така че избирателите са напълно обезпечени, казаха още от РИК-Враца. 
След края на изборния ден, протоколите ще се обработват в сградата на Драматично-кукления театър във Враца, каза областният управител Георги Митов. Извършени са спешни ремонтни дейности по електрическата инсталация, за да се избегнат аварии. Осигурено е и второ трасе за снабдяване с електричество, а техници ще дават дежурства през цялото време. Обезпечена е и връзката с интернет – от два независими един от друг доставчици, каза още губернаторът. 
 
30.09.2022, 16:32 часа
2171 3
Коментари

niama krai

01.10.2022, 06:17 часа
Doreche svarshva kampaniata,che nash Martincho Harizancheto se razchepi veche che toi shte ade novia kmet e iasno na vsichki,no veche e nezdravoslovno tolkova natiagane. DOSADNO E pyk i mnogo podozritelno........

БАКО

01.10.2022, 06:02 часа
Я СА НАПИЯ С РИКИЯ И ПОСЛЕ ША УДАРА НЕКОЛКО ЧИБАПЧИТА ПА ША ИДА ДА ГЛАСУВАМ ЗА НАШТЕ

Баце

30.09.2022, 18:51 часа
Във неделя ще се проведе кампания в цялата страна по кръводаряване.Желаещите да посетят кръвоизбирателните центрове.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha