Враца избра! Ето кои влизат в 48-ото Народно събрание

Враца избра! Ето кои влизат в 48-ото Народно събрание При 100% обработени протоколи от изборите за 48-о Народно събрание, вече е ясно кои кандидат-депутати влизат в парламента от шести МИР-Враца.
Жителите на областта категорично избраха коалиция ГЕРБ-СДС, които имат почти два пъти повече гласове от вторите – Продължаваме промяната. Това означава, че най-вероятно от партията на Бойко Борисов в парламента ще влязат двама народни представители от областта. Това ще са водачът на листата Петя Аврамова и шампионът по преференции Мартин Харизанов. 
Врачанският многомандатен избирателен район излъчва общо шестима народни представители. Сметките показват, че доскорошните управляващи от ПП ще вкарат в 48-ия парламент един свой представител от региона. Това е Деница Симеонова, който представляваше областта и в предишния парламент. 
Минимална е разликата между следващите три политически формации – БСП, ДПС и Възраждане. Най-вероятно всички те ще имат представител от област Враца в следващото Народно събрание. 
От БСП в парламента отива бургазлията Атанас Зафиров. ДПС също вкарва свой кандидат, който не е жител на областта – Цветан Енчев. Той е изместен по брой преференции от кмета на Борован Десислава Тодорова, но въпреки това ще влезе заради хората, които не са упражнили преференциален вот, чиито гласове отиват в неговата сметка. 
Последният, който ще представлява интересите на жителите на Враца, е дебютант в политиката. Това е учителят Ивайло Папов, който бе издигнат от Възраждане.  
 
03.10.2022, 10:28 часа
8143 2
Коментари

Баце Хари

26.10.2022, 13:32 часа
Всяко лято 10 дни на море и всяка зима 10 дни на планина, минимум! Ама май ще е максимум 10 дни в парламента. Купона почна във фламигото ама свърши в парламента, но ще приключи в средновековието. Поне Петя Пенкина си купи нови сандалета от мола.

Згоригражданин

03.10.2022, 21:47 часа
Порното с Деничка ще ли го пущате или само ни преебаате да гласоподаваме за нема що.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha