Вотът в селата от община Враца: ГЕРБ печели безапелационно, няма населено място без глас за ДПС

Вотът в селата от община Враца: ГЕРБ печели безапелационно, няма населено място без глас за ДПС Жителите на селата от община Враца избраха коалиция ГЕРБ-СДС, научи агенция BulNews. Това сочи справка в протоколите от районната избирателна комисия с резултатите от вота в малките населени места. 
1483 е общият брой на гласовете за партията на Бойко Борисов. Те имат близо три пъти повече гласове от втората политическа сила - Продължаваме промяната. За доскорошните управляващи подкрепата си са дали 502-ма души. 
Вотът в селата определи трето място за БСП с 396 гласа. Едва с 20 гласа по-малко са завоювали следващите в списъка – ДПС. 
Жителите на малките населени места от общината са отредили пето място за „Възраждане“, следват партията на Стефан Янев – „Български възход“, на Слави Трифонов – „Има такъв народ“ и с под 100 гласа – Демократична България.
ГЕРБ-СДС печели изборите във всички села на територията на община Враца, освен Върбица, където най-много гласове има БСП. Няма село без глас за ДПС, а на много места партията на Ахмед Доган е втора политическа сила. 
Възраждане също е получила подкрепа на много места, като най-много гласове има Костадин Костадинов в селата Згориград и Косталево. За него обаче няма нито един глас в село Мало Пещене. Никой не е гласувал там и за Слави Трифонов, нито една бюлетина за шоумена няма и в една от секциите в Лиляче.  
 
03.10.2022, 14:00 часа
2699 1
Коментари

MГерб

03.10.2022, 14:27 часа
Колко $ набутхме по тия селия... ма няма как тре се краде
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha