Ученици от Видин организират базар в подкрепа на болно момченце

Ученици от Видин организират базар в подкрепа на болно момченце Базар в подкрепа на 8-годишния Ники от Видин организират днес в Гимназията с преподаване на чужди езици "Йордан Радичков" в областния град. Събраните средства от благородната инициатива ще отидат за лечението на момчето, което е диагностициран със злокачествен тумор в мозъчния ствол. 
"Базарът с кулинарни изкушения е разположен във фоайето на първия етаж на училището", съобщи организаторът на инициативата Ева Алексиева от 12 клас на гимназията.
"Искаме да съберем пари за детенце на име Ники. Той е само на 8 години, а страда от рак на мозъка. Искаме да съберем пари, за да му помогнем по този начин. Малък символичен жест, с който да го накараме да се усмихне и да живее най-вече. В момента провеждаме базар в английската гимназия във Видин. Страшно много неща се предлагат. Всеки един реши да направи по нещо сладичко и солено. Сумата е непосилна за семейството и ние трябва да съберем доста пари, тъй като до момента са събрани около 80 000 лв., а остават още 100 000 лв.", разказва дванадесетокласничката. 
"Базарът ще продължи до следобед", допълни Ева Алексиева./БНР
04.10.2022, 11:30 часа
525 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha