Заради безхаберието на кмета: Язовир в Криводолско пресъхна /снимки+видео/

Заради безхаберието на кмета: Язовир в Криводолско пресъхна /снимки+видео/ Язовир в Криводолско е пресъхнал, научи агенция BulNews. За това алармира млад ловец от региона – Йордан Тодоров. По думите му, язовирът е унищожен заради безотговорно отношение от страна на собственика – община Криводол.  
Водоемът се намира между селата Краводер и Пудрия. От години обаче пустее, а през последните месеци в него няма и капка вода. Дъното му е обрасло с храсти и дървета, а стената се руши. Кранът от години бил повреден, което най-вероятно е причината водата да изтече, а сега изобщо липсва. 
Община Криводол от години отдава язовира на концесия на частни лица. Така кмета Христо Доков прибира печалбата и нехае за последиците. Резултатът е, че язовирът е буквално унищожен. 
Бдителният гражданин е подал сигнал до множество институции, сред които министерството на околната среда и водите, държавната агенция за метрология и технически надзор и европейската комисия за защита на водите, но към момента все още очаква техните становища. 
Междувременно жителите на село Пудрия обмислят да направят подписка с искане за възстановяване на пресъхналия водоем. 


04.10.2022, 14:40 часа
2209 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha