Тренировка за почистване на Дунав от отпадъци се проведе край Видин

Тренировка за почистване на Дунав от отпадъци се проведе край Видин Тренировъчна операция по отстраняване на замърсяване, причинено от плаващи твърди отпадъци в река Дунав, се проведе в акваторията на пристанище Видин. Демонстрацията наблюдаваха десетки хора от района на пристанищен терминал Видин-център (Пасажерски терминал), предаде БТА. С любопитство наблюдаваха тренировъчната операция и чуждестранни туристи, акостирали с круизния кораб Emily Bronte. 
На вода бе пусната моторна лодка и лъков колектор с четиричленен екипаж, предназначен за събиране на твърдите отпадъци от повърхността на водата. Целта на тренировките е да се отиграе взаимодействието между специализираните екипи при възникване на разливи и замърсявания, усъвършенстване на прилагането на мерките и правилата за действие при аварии и на работата със съоръженията за превенция и реагиране при експлоатационни и аварийни замърсявания, уточниха от пресцентъра на държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“-Лом.
За демонстрацията бяха използвани модерни съоръжения и оборудване на Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“, предназначени за операции по отстраняване на експлоатационни и аварийни замърсявания във всички морски и речни пристанищни акватории. Тренировките се провеждат от специално обучен екип на „Поддържане чистотата на морските води“ АД, казаха от пресцентъра на предприятието.
06.10.2022, 13:53 часа
381 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha