Около 200 тела са ексхумирани в Лиман

Около 200 тела са ексхумирани в Лиман Към 17 октомври телата на 35 военнослужещи и 152 цивилни бяха ексхумирани в деокупирания Лиман в Донецка област, съобщи "Укринформ".
"В Лиман бяха ексхумирани телата на 34 военнослужещи от въоръжените сили на Украйна. През изминалото денонощие в отделен гроб на територията на града беше намерено тялото на още един военнослужещ. Що се отнася до цивилните, от двете бяха ексхумирани 152 тела масови и индивидуални гробове", съобщи Александра Хаврилко, пресаташе на полицейското управление на Донецка област по време на брифинг.
Както беше отбелязано, следователите продължават да работят на гробните места и броят на откритите тела се увеличава всеки ден.
Хаврилко каза, че по повечето ексхумирани тела има следи от фатални наранявания от взрив на мина, някои са имали следи от естествена смърт, има и тела със следи от огнестрелни рани.
Както беше съобщено, местните жители посочиха два масови гроба в деокупирания Лиман. В едната са открити тела на войници, а в другата - на цивилни.
Припомняме, че на 1 октомври въоръжените сили на Украйна освободиха Лиман от руските нашественици и поеха контрола над града.
На 4 октомври украинският национален флаг беше официално издигнат над освободения Лиман.
Масови гробове с над 400 тела бяха открити в Изюм, Харковска област.
Миналата седмица стана ясно и заключението на независимата анкетна комисия на ООН за Украйна, а именно беше потвърдено, че са били извършени военни престъпления.
18.10.2022, 11:35 часа
284 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha