Задържаха 14 човека, сред които и полицаи, за имиграционни престъпления в Гърция

Задържаха 14 човека, сред които и полицаи, за  имиграционни престъпления в Гърция

Полицията в Северна Гърция е арестувала 14 души, включително седем полицаи, по подозрения за участие в престъпна група, която продавала фалшиви документи на чуждестранни граждани, за да могат да влязат и останат в страната нелегално, съобщава в. "Катимерини".
Седемте полицейски служители работят в отдела за паспортни проверки. Делото включва общо 123 души, сред които и други двама полицаи.
Арестите идват след продължително разследване на полицията, което е идентифицирало собственика на каравана за храна като ръководител на престъпната група. Основният заподозрян е жител на село Кристалопиги, близо до Флорина, на границата с Албания.
Обвиненията по делото включват подкупи, издаване на фалшиви документи, фалшифициране, злоупотреба с власт, нарушаване на държавни тайни, неизпълнение на служебните задължения, митнически нарушения, пране на пари и незаконно притежание на оръжие.
При обиски на домовете на заподозрените са иззети 463 000 евро, 380 австралийски долари, 8540 албански леки, малки суми в американски долари и македонски денари, както и цигари, тютюн, паспорти, ловна пушка и 122 патрона.
Арестуваните лица са отведени пред прокурор.

19.10.2022, 13:14 часа
378 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha