Доброто съществува! Врачанин сам обнови стара детска площадка в града /снимки/

Доброто съществува! Врачанин сам обнови стара детска площадка в града /снимки/ Врачанин обнови със собствени средства стара детска площадка в града, научи агенция BulNews. Благодарение на Пламен Георгиев, малчуганите вече играят на по-чисто, красиво и безопасно място. 
Обновената площадка се намира зад блок „Химик“ 6, срещу болницата във Враца. Врачанинът е израснал там и макар вече да живее на друго място, останал възмутен от състоянието на любимото си място от детството. Вместо да мрънка, той решил да вземе нещата в свои ръце и се заел с работа. 
Само за няколко дни площадката е преобразена напълно. Георгиев изчистил пространството от боклуци, окастрил избуялата растителност и боядисал катерушките и люлките. Така старите ръждясали съоръжения придобили приветлив вид, а мястото станало по-чисто и безопасно. 
Живеещите в района са предимно възрастни хора, но с радост посрещнали идеята на бившия съсед. Бабите и дядовците се надяват, че с обновената детска площадка междублоковото пространство отново ще се огласи от детски смях, а внуците им ще започнат да ги посещават по-често. 
Пламен Георгиев е на мнение, че всеки може да положи минимални усилия, за да направи нещо добро за града и съгражданите си. Той се надява повече хора да вземат пример от постъпката му и подобни инициативи да започнат да се осъществяват по-често.
„Готов съм да помогна и на други места в града, търся само съмишленици“, каза още врачанинът. 
 
01.11.2022, 08:30 часа
11591 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha