Дете почина в Китай заради строгите ограничения срещу COVID-19

Дете почина в Китай заради строгите ограничения срещу COVID-19 Дете почина в Китай заради строгите ограничения срещу COVID-19 и ненавременна медицинска помощ.
На снимки, разпространени в социалните мрежи, се виждат жители на северозападния град Ланчжоу, които отчаяно се опитват да реанимират дете след отравяне с въглероден окис. Според бащата на починалото дете Бърза помощ се е забавила, а на него му е било забранено да напусне дома си заради противоепидемичните мерки. 
Местната полиция публикува днес доклад за инцидента и поднесе "искрени съболезнования" на родителите. "Приемаме критиките, също и свързаните с контрола върху медиите и потребителите (...), така че подобни инциденти да не се случват отново", написаха от полицията в Ланчжоу в неочаквано признание.
Случилото се предизвика сериозна обществена реакция срещу строгата политика за "нулев COVID". Потребител коментира смъртта на детето с думите "три години пандемия са били целия му живот". 
Това е поредният случай, когато оказването на спешна помощ е било затруднено от политиката на ограничения на Пекин. Преди месец смъртта на 14-годишно момиче, починало, докато е било под карантина заради неоказана медицинска помощ, също предизвика възмущение.
Търговската столица на Китай Шанхай съобщи за повече от 25 000 нови случая на зараза
През януари бременна жена направи спонтанен аборт пред вратата на болница в северния град Сиан, недопусната до лечебното заведение, тъй като не е имала валиден PCR тест.
Преподавателят в университета „Джаотонг“ Димитър Владиков казва, че градът е напълно блокиран
Случаите на COVID-19 в Китай отбелязаха най-големият си ръст за последните два и половина месеца, предаде Ройтерс, цитиран от БТА.
03.11.2022, 16:47 часа
572 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha