За пореден път училища в Скопие получиха сигнал за бомби, според Ковачевски това са хибридни атаки

За пореден път училища в Скопие получиха сигнал за бомби, според Ковачевски това са хибридни атаки За пореден път в училища в Скопие са пристигнали сигнали за поставени взривни устройства, от МВР в Република Северна Македония уточняват, че са предприети мерки за безопасно евакуиране и на четирите училища и се провеждат антитерористични проверки, съобщават македонските медии.
Премиерът на страната Димитър Ковачевски определи случващото се като хибридни атаки, които неслучайно са насочени към училищата, „защото хората са най-чувствителни към училищата, там учат децата им“.
„МВР естествено се намесва, секторът за електронна престъпност естествено проверява всички възможни данни според компетенциите си, за да разбере откъде идват тези фалшиви сигнали. Надявам се, че тези, които правят това, ще осъзнаят, че Европа трябва да живее в мир, а не в страх и несигурност“, каза Ковачевски в отговор на журналистически въпрос.
За шести път сигнали за поставени взривни устройства се получават по мейл в училища в Скопие, проверките на МВР до сега показаха, че това са  фалшиви информации, а задържаният под съмнение, че е замесен в заплахите, бе освободен след няколко часа.
09.11.2022, 15:22 часа
267 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha