Зрелище във Видин! Проведоха учение за катастрофа с жертва и ранени с електроавтомобил

Зрелище във Видин! Проведоха учение за катастрофа с жертва и ранени с електроавтомобил Днес на международен път Е-79 във видинската Южна промишлена зона, съставните части на Единната спасителна система проведоха пълномащабното учение за реакция при сигнал за пътнотранспортно произшествие с пострадали.
На телефон 112 постъпва сигнал за ПТП - верижна катастрофа с три леки автомобила, единият електрически. 
Първи на мястото на инцидента пристига екипът на Центъра за спешна медицинска помощ и установява един загинал, четирима ранени и заклещен човек в кола, както и необходимост от намесата на органите за пожарна безопасност и защита на населението.
Служители от сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР - Видин предприемат действия по регулиране на движението и чрез оперативната дежурна част на областната дирекция искат съдействие от органите за ПБЗН за изваждане на пострадалите хора.
Огнеборците извършват необходимите дейности по разузнаване и обезопасяване на превозните средства и спасяване на пострадалите. Екипът на аварийно-спасителния автомобил разгръща хидравличния комплект за изваждане на заклещеният пътник. Екипите на РДПБЗН - Видин установяват, че автомобила, в който има заклещен човек е електрически -  “Tesla - Model 3”. Последва оглед и определяне на броя и разположението на акумулаторите, панела с литиевойонните батерии и електрическите двигатели, както и прекъсване на високоволтовите елементи на определените от производителя на автомобила места – зони за срязване, маркирани с червен-оранжев цвят и залепен етикет.
Екипът от БЧК разгръща пункт за психо-социална подкрепа на пострадалите от катастрофата, които не се нуждаят от оказване на първа медицинска помощ.
Служители на Областно пътно управление – Видин и Община Видин, създават временна организация на движението за нормализиране на трафика в района на катастрофата, като осигуряват обходни маршрути и поставят временни заграждения и пътни знаци за отбиване на движението извън зоната на ПТП.
От електрическия автомобил се наблюдават признаци за термична активност на батериите - пушек/пара и пукащ шум от батериите. Екипите на РДПБЗН – Видин  предприемат действия по „охлаждане“ на електромобила, като въвеждат гасителна линия за ефективно охлаждане с цел недопускане на възпламеняване на литиевойонните батерии на превозното средство и използват термовизионна камера за наблюдение на панела с батериите. Електрическият автомобил е обезопасен и всички аварийно-спасителни и гасителни действия на екипите са приключили.
На мястото на катастрофата пристига дежурна оперативна група за извършване на процесуално следствени действия.
Служители от СБА отстраняват катастрофиралите автомобили и освобождават пътното платно.
10.11.2022, 15:52 часа
437 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha