Русия готвела тестове на торпедо с ядрена бойна глава, но учението се провалило

Русия готвела тестове на торпедо с ядрена бойна глава, но учението се провалило Русия се готвела да тества торпедо с ядрена бойна глава „Посейдон“, но в последния момент корабите са напуснали полигона.
Сред плавателните съдове, участвали в обучението, е подводницата с крилати ракети "Белгород", модифицирана за специални операции, съобщиха CNN и УНИАН с позоваване на високопоставен американски служител. 
Корабите са се върнали в пристанището, без да бъдат тествани. Най-вероятно руснаците са срещнали технически затруднения. 
Вашингтон не изключва, че Русия може да се опита отново да изпробва торпедото, но подчертава, че водата в района на теста скоро ще започне да замръзва и да се покрива с лед.
Русия може да се опита да извърши масирана ракетна атака срещу Украйна на 15-16 ноември, когато ще се проведе срещата на Г-20 в Бали, заяви говорителят на командването на ВВС на Украйна Юрий Игнат, цитиран от УНИАН. Русия много обича символичните дати, а срещата на Г-20 се включва в тази парадигма, обясни той. 
12.11.2022, 14:31 часа
355 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha