Греда! „Конкурент“ загуби търга за редакцията си, Гошо Синдика се яви с нередовни документи

Греда! „Конкурент“ загуби търга за редакцията си, Гошо Синдика се яви с нередовни документи Врачанският вестник „Конкурент“ загуби тайния търг за помещението на редакцията си във Враца и ще трябва да го напусне, научи агенция BulNews.
Вчера от 11.00 часа в сградата на Областна администрация се проведе процедурата по тайното наддаване за държавния имот на ул. „Г. Бенковски“ №6, който в момента се стопанисва от „Конкурент нюз“ ЕООД.
В тайния търг участваха две фирми. 
При отварянето на документите на досегашния наемател се оказа, че те не отговарят на условията, определени от тръжната документация. Главният редактор на вестника Георги Александров, известен в обществото като Гошо Синдика, представи разпечатки от онлайн банкиране, които не бяха заверени с подпис и печат от банката. В изискванията за допускане до участие в процедурата изрично пише „оригинал“, а предоставените разпечатки бяха копие. Комисията смотулеви, че това не било толкова фатално, въпреки явното нарушение на правилата. Оказа се обаче, че Гошо Синдика е предоставил още два документа, които категорично не отговарят на зададените условия в заповедта на областния управител.
Последва 5-минутна почивка, през което време комисията взе решение да прекрати участието на „Конкурент нюз“ в процедурата и да не отваря плика с ценовото предложение.
Вторият участник в тайния търг се оказа с изрядни документи и се очаква до 7 дни областният управител Георги Митов да издаде заповед, с която да отстрани нередовния участник и да обяви второто дружество за победител в търга.
През това време „Конкурент“ ще трябва да си потърси ново помещение за редакция, тъй като по вина на Гошо Синдика загуби възможността да остане на същото място. Предстои в кратки срокове преместването на климатици, парна инсталация, техника, телефони и мебели, което със сигурност ще натовари допълнително финансово затъналото в блатото на безпаричието издание.
Очаква се новата редакция да е в някоя дупка, която напълно да отговаря на репутацията на медията и главния ѝ редактор.
16.11.2022, 08:50 часа
2820 3
Коментари

Краси разбирача

16.11.2022, 17:56 часа
Малиии, Гошо Синдика изхвърлен на улицата! Е, нали е влиятелен журналист, честен и високоморален мъж, пък не умее едни документи за търг за оправи?! Май ще се окаже въздух под налягане...

Пенчо Кубадински

16.11.2022, 10:12 часа
Боже тоя е толкова негоден! Как го търпят още у Конкурент?

Жасминч

16.11.2022, 09:29 часа
Защо Синдика, Гошо "гъзера" му викат, че си отръква дупуето, къде има келепир
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha