ГДБОП с мащабна акция във Видин и още 5 града, разбита е група за трафик на културни ценности /снимки/

ГДБОП с мащабна акция във Видин и още 5 града, разбита е група за трафик на културни ценности /снимки/ Мащабна специализирана операция на ГДБОП е проведена вчера на територията на шест града у нас, включително и Видин, научи агенция BulNews. Разбита е организирана престъпна група и са иззети артефакти с белези на движими културни ценности, съобщиха от пресцентъра на МВР.
Освен в крайдунавския град, акцията се е провела в градовете Гоце Делчев, Кюстендил, Петрич, Доспат и Ракитово. Действията били срещу престъпления, свързани с участие в организирана престъпна група за търсене, държане и трафик на движими културни ценности. 
В рамките на операцията са претърсени множество адреси. Намерени и иззети са около 355 предмета с видимите белези на движими културни ценности, както и парични средства. Според експерти, иззетите предмети са с голямо историческо значение.
За срок до 24 часа са задържани седем души, участвали по първоначални данни в престъпната дейност. На единия от тях – чужд гражданин, е повдигнато обвинение и е взета мярка за неотклонение парична гаранция. 
Работата по случая продължава.
 
17.11.2022, 11:07 часа
1593 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha