Пет вида храни водят до преждевременно състаряване

Пет вида храни водят до преждевременно състаряване Остаряването е напълно естествен процес, който не можем да спрем, но пък можем да направим всичко по силите си, за да го забавим. Скоростта на остаряване и промяната във външния вид, кожата, тъканите в тялото зависят до голяма степен от генетичните ви и индивидуални особености, но голям фактор е и начинът на живот.
Храната, която консумираме ежедневно, също оказва огромно влияние върху това дали ще ускорите или забавите процесите на стареене.
Има някои храни, които имат свойството да ускоряват стареенето на клетките и да ви правят да изглеждате по-стари, отколкото реално сте. Ако не искате това, вижте какво не е добре да ядете, за да успеете да повлияете на забавянето на стареенето.
Прясно мляко
Прясното мляко и млечните продукти могат да влошат състоянието на кожата, акнето, да създадат условия за по-бързо образуване на бръчки. Причината е, че предизвикват възпаления на микрониво в клетките, което състарява.

Корнфлейкс и мюсли
Много хора погрешно смятат, че зърнените закуски, мюслите и корнфлейксът са здравословни храни, с които пълноценно могат да стартират деня си. Истината е, че изобщо не са. Тези закуски съдържат много добавени захари, които причиняват възпаления в клетките и ускоряват процесите на стареене. В допълнение дори създават условия за поява на хронични заболявания, затлъстяване, диабет.

Портокалов сок
Портокаловият сок се счита за здравословна напитка, но ако не е прясно изцеден, тази теория бързо губи смисъла си. В готовите натурални портокалови сокове, макар да са 100-процентови, се съдържат добавени захари. И още нещо – прясно изцеденият портокалов сок също е много наситен с плодови захари, тъй като за приготвянето на една чаша сок са нужни няколко портокала. Това повишава рязко нивата на кръвна захар и създава условия за възпаления и метаболитни проблеми.

Пиле на скара
Пилето на скара е любима храна на много хора. Вкусно, ароматно, апетитно, печеното на скара пилешко месо е избор на мнозина в ежедневното им меню. Обгорялото месо обаче има канцерогенни ефекти. При препичането на месото на висока температура се образуват съединения, които имат не само състаряващ ефект, но и могат да имат потенциално опасни ефекти върху здравословното състояние.

Растителни масла
Готвенето на различни ястия и термичната им обработка предполага употреба на растителни масла в течна форма. Слънчогледовото олио е сред най-често използваните. Считаме го за не особено здравословно, но истината е, че която и течна растителна мазнина да използвате, ако е в големи количества и ако е твърде дълго термично обработвана по време на готвенето, тя става нездравословна. Излишъкът от растителни мазнини може да ускори стареенето и да предизвика здравословни проблеми, възпаления на клетъчно ниво, да създаде условия за хронични заболявания.
19.11.2022, 13:02 часа
797 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha