Поставят още станции на границата ни с Турция

Поставят още станции на границата ни с Турция На 28 ноември беше даден официален старт на проекта "Изграждане, развитие и оптимизация на цифровата TETRA система и радиорелейна мрежа, управлявани от МВР". Проектът започва с изграждане на базови станции за допълване на радиопокритието на съществуващата ТЕТРА мрежа на българо-турската граница, за да имат връзка полицаите помежду си.
Договорът е на стойност 108 405 677 лв. без ДДС и е част от Плана за възстановяване и устойчивост на Република България. Развитието на ТЕТРА системата се реализира от консорциума „Национална Система за Критични Комуникации“.
 Дългосрочната цел е покритието да достигне над 95% от територията на България. „Телелинк Инфра Сървисис“ ЕАД ще работи по изграждането на инфраструктурата за нови обекти, доставката и инсталирането на резервирано електрозахранване, мрежово оборудване и част от комуникационното оборудване за пренос на данни и глас.“, коментира Дина Темелкова.
TETRA е съкращение от Terrestrial Trunked Radio, или наземно канално радио. Системата осигурява нискочестотна криптирана комуникация, която се използва за обмен на информация от военни и органи на реда, в помощ на населението.
01.12.2022, 13:03 часа
348 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha