От 1 януари отпада отстъпката от 25 стотинки за литър гориво

От 1 януари отпада отстъпката от 25 стотинки за литър гориво От първи януари отпада отстъпката от 25 стотинки за литър гориво за гражданите, съобщи министърът на икономиката Никола Стоянов.
Ембаргото на ЕС за внос на руски петрол, което влиза в сила на 5 декември, няма да се усети от хората у нас, увери, той като изтъкна, че България спазва стриктно и санкциите срещу Русия, и дерогацията за вноса на руски петрол.
България потребява 2,5 тона дизел годишно, който се получава от 6 тона суров петрол. В процеса на преработка на суровината се получават вторични продукти, които нямат широко потребление у нас. Ако България не изнася тези продукти, те ще запълнят складовете за 20 дни и работата на рафинерията ще бъде блокирана като по този начин тя няма да е в състояние да произведе необходимото за потреблението у нас количество дизел.
"Ние не може да ги изливаме в морето тези вторични продукти, няма къде да ги складираме, ако не ги изнасяме, рафинерията ще трябва да спре работа и тогава няма да е произвела достатъчно дизел", изтъкна Стоянов.
03.12.2022, 12:16 часа
520 1
Коментари

Каквоооо ???

03.12.2022, 17:50 часа
Два тона годишно?!? Дизел?!? Че толкова е един резервоар на ОМВ под земята , бре ! Ами това прави 41,66 автомобила годишно ,заредили по един път 60-литровите си резелвоари на колите !!! Драсканици , драсканици - като всичко останало наоколо....
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha