Преди Никулден: Цената на килограм шаран стига 10 лева на пазара във Видин

Преди Никулден: Цената на килограм шаран стига 10 лева на пазара във Видин И цената на рибата тази година е по-висока от миналогодишната, това показа проверка, броени дни преди големия християнски празник Никулден. Богата гама от риби се предлага на видинския пазар, каза Илиян Маринов - местен търговец на риба.
"Толстолоб, шаран, амур, есетра, сом, пъстърва, платика, сьомга, има и дребна дунавска риба, като скобар. Като най-търсените риби традиционно са толстолобът и шаранът и са най-много по джоба на гражданина. За сега няма кой знае колко голямо търсене, като винаги традиционно хората се активизират последните дни, покрай 5-и и 6-и. Както ние се майтапим помежду си търговците, имаме и поправителен изпит, който е на 19-и, тогава се празнува по стар стил Никулден", казва търговецът на риба. 
Най-евтин е толстолобът - 5 лв. За разлика от миналогодишната цена на шаранът, която беше между 6 и 8 лева, то тази година можете да закупите килограма му за 10 лв. Цените на амура и пъстървата е 12 лв., есетрата - 17 лева, сомът - 18 лв, сьомгата е около 30 лв. и горе-долу запазва миналогодишната си цена.
"Ценителите на риба проявяват най-голям интерес към дунавската риба", допълва още Илиян Маринов./БНР 
04.12.2022, 12:23 часа
449 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha