Ексклузивно в BulNews! Полицията пое охраната на врачанския хазартен бос Валери Дебелия, ето защо

Ексклузивно в BulNews! Полицията пое охраната на врачанския хазартен бос Валери Дебелия, ето защо Полицията във Враца пое охраната на хазартния бос Валери Тодоров-Дебелия, научи ексклузивно агенция BulNews.
От 3 дни къщата на бившия бос на ВИС-1 се пази от униформени, а самият той и неговото семейство изчезнаха. Не се виждат и черните джипове „Мерцедес“, с които се придвижват те. Любопитното е, че патрулката не е спряла пред неговия дом, а срещу него, между съседните блокове и трудно се забелязва.
Патрулка стои денонощно и пред офиса на бизнесмена в сградата на Дома на техниката, зад бившето кино "Коларов".
Официалната причина за тези мерки е статутът на Валери Дебелия като защитен свидетел по делото за опита за неговото отвличане. Привечер на 20 юли 2021 г., на метри от къщата в центъра на града, четирима въоръжени и маскирани мъже опитаха да го отвлекат. За тежкия криминален инцидент съобщи единствено медията ни.

Извънредно! Покушение над Валери Дебелия в центъра на Враца /снимки/

През октомври същата година двама от нападателите са установени и задържани - Д.Д. (на 30 години) и П.Т. (на 27 години). Оттогава те би трябвало да са в следствения арест и очевидно е дошло време делото да влезе в съдебна фаза.
Неофициално обаче медията ни се сдоби с информация, че тази причина е само фасада за далеч по-важни показания на хазартния бос. Очевидно човек в системата за сигурност държи някой да не знае, че е разработван заради показанията на Валери Дебелия и така се прави опит да бъде приспано неговото внимание.
Валери Тодоров е част от бурното минало, когато мутрите правеха каквото си искат, тъй като държавата бе слаба и бедна. Повече от сигурно е, че той е бил свидетел на много интересни събития, но на този етап не е ясно за кое от тях се е навил да пропее. Ако бъде мотивиран да е изчерпателен, Валери Дебелия може да създаде работа на ГДБОП за поне 1 година. Вероятно това е цената, която трябва да плати, за да остане жив.
08.12.2022, 14:32 часа
15883 3
Коментари

и я

09.12.2022, 09:43 часа
Моо даа всестранно развит, виж че постоянно заглежда некви на по 12 из центъро

имам човек

09.12.2022, 07:46 часа
Е що го охраняват той нали е педал и като го отвлечат ще го ебат яко той тва най-много го обича

Камен

08.12.2022, 15:43 часа
То сега държават е силна и богата хахахах
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha