БСП изключи Явор Божанков, подкрепил военната помощ за Украйна

БСП изключи Явор Божанков, подкрепил военната помощ за Украйна Депутатът Явор Божанков е изключен от парламентарната група на БСП. Решението е бил взето единодушно от всички присъствали, съобщиха от партията.
По-рано днес от парламентарната трибуна Божанков разкритикува позицията на левицата за въздържане от изпращането на оръжия за Украйна.
По време на дебатите в залата той заяви, че не е съгласен с тезата, че даването оръжие на Киев ще ни вкара във войната. "Това е исторически момент не само за България, но и за Европа. Решението е важно, символично и ще постави България по пътя на своя цивилизационен избор", посочи депутатът.
Божанков бе категоричен, че е абсолютно убеден в своята позиция с ясно съзнание какви последствия може да има за него. "Убеден съм в едно и искам да го кажа от тази трибуна и да остане в стенограмите - Русия няма да спечели тази война", добави той.
"В някои от групите има депутати с различно мнение, какъвто е случая с Явор Божанков и Асен Василев, който е гласувал противно на ПП. Но важно е колективното политическо решение. И нашето е: Не на доставянето на оръжия за Украйна", заяви по-рано партийният лидер Корнелия Нинова.
"Това ни въвлича в конфликта и е против българския национален интерес. Търсене на мирно решение, успокояване на света, Европа и България“, допълни тя.
09.12.2022, 15:09 часа
1044 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha