При акция "Бяло": Полицаи от Монтанско провериха 38 наркосборища, 4-ма са задържани

При акция "Бяло": Полицаи от Монтанско провериха 38 наркосборища, 4-ма са задържани Задържаха 4-ма по време на спецакцията "Бяло" в Монтанско. Полицейската операция стартира от 00.00 часа на 7 декември в цялата страна по заповед на главния секретар на МВР. Към настоящия момент в областната дирекция на МВР-Монтана са образувани 11 досъдебни производства, от които 10 за престъпления, свързани с наркотични вещества и 1 за притежание на незаконно оръжие и боеприпаси.
Четирима жители от областта са задържани до 24 часа в полицейските арести. Извършени са проверки на 37 наркосборища, питейни и увеселителни заведения и 31 района в близост до училища и детски градини. Иззети са 20.5 грама наркотични вещества.
При извършена проверка в затворническо общежитие от открит тип в Бойчиновци в спално помещение от външната страна на прозорец, в процеп на тухлена стена и на пода в столова, са намерени и иззети 3 полиетиленови пликчета, съдържащи 25 топчета с общо тегло 6.1 грама суха зелена тревна маса с външни белези на канабис.
При претърсване в стая на имот в Лом, обитавана от 37-годишен местен жител, задържан към момента на проверката в районното управление на Враца, е открита суха зелена листна маса с общо тегло 6.98 грама, реагирала при полеви наркотест на канабис.
След претърсване в апартамент в областния град, обитаван от 23-годишна монтанска жителка, са иззети 7.36 грама суха зелена тревна маса и част от цигара, реагирали при наркотест на канабис.
На 8 декември след постъпила информация криминалисти от областната дирекция на МВР-Монтана направили претърсване в имот в село Княжева махала, общ. Брусарци, обитаван от 46-годишен местен жител. При извършените процесуално-следствени действия са намерени и иззети 2 пистолета, от които единият без сериен номер, самоделна пушка без сериен номер, 40 патрона от различен калибър, 5 кутии и плик, съдържащи черно прахообразно вещество, най-вероятно барут.
На 7 декември, около 11,30 часа, на бул. „Св. Патриарх Евтимий“ в областния град криминалисти от районното управление на Монтана извършили проверка на лек автомобил „Алфа Ромео 147“ с монтанска регистрация, управляван от 39-годишен местен жител. Проба с техническо средство показала, че водачът управлява под въздействието на амфетамини.
Същия ден, около 15.15 часа, на бул. „Монтана“ при проверка на лек автомобил „Опел Астра“ с монтанска регистрация, управляван от 23-годишна монтанска жителка, с техническо средство е установено, че шофьорката е под въздействие на канабис.
На 8 декември, към 11.30 часа, на път III 162 км., в местността „Сопово“ край вършечкото село Стояново, възникнало пътно-транспортно произшествие, при което лек автомобил „Опел Зaфира“ с врачанска регистрация, управляван от 55-годишен водач от съседното село Долно Озирово, самокатастрофирал. При извършената проверка с техническо средство е установено, че водачът е седнал зад волана след употреба на амфетамини.
Работа по документиране на престъпленията продължава под наблюдението на прокуратурата.

*Снимката е илюстративна
12.12.2022, 13:20 часа
2343 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha