Разбиха група, извършвала престъпления против интелектуалната собственост

Разбиха група, извършвала престъпления против интелектуалната собственост

При спецоперация на ГДБОП разкриха организирана група, извършвала престъпления против интелектуалната собственост, съобщават от пресцентъра на МВР.  Иззети са огромни количества дрехи, носещи запазени марки, без разрешението на правопритежателите, около 500 г злато и парични суми в различни валути. Задържани са шестима души, на трима от които са повдигнати обвинения.
Оперативно-издирвателните и процесуално-следствени действия са реализирани в София и на територията на Русенска област на 12 декември от служители на отделите „Център-север“ и „Киберпрестъпност“ при ГД „Борба с организираната престъпност“, както и на ОДМВР – Русе.
При извършените претърсвания и изземвания на три домашни адреса, склад и четири МПС в София са намерени и иззети 106 кашона с дрехи и аксесоари, носещи неправомерно различни марки, документи и мобилен телефон. Други 50 денка и 71 кашона с дрехи, обувки, аксесоари и парфюми, около 500 г злато, незаконен боен пистолет с 11 патрона, 30 895 евро, 59 115 щатски долари, 39 600 лева, четири телефона и документи са открити при процесуални действия в четири жилища, два склада и пет МПС на територията на област Русе.
Първоначално с полицейска заповед за срок до 24 часа са задържани шестима души. На трима от тях са повдигнати обвинения, двама са с наложени мерки за неотклонение „задържане под стража“ за срок от 72 часа, а един е с мярка „парична гаранция“. 

14.12.2022, 15:15 часа
303 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha