Задържаха под стража мъж, отглеждал канабис в двора на лудницата във Враца

Задържаха под стража мъж, отглеждал канабис в двора на лудницата във Враца Задържаха под стража мъж, отглеждал канабис в двора на лудницата във Враца, съобщиха от прокуратурата.
Случаят е от 7 декември. Тогава било установено, че Л. Б. държи наркотично вещество с различно съдържание на активен компонент тетрахидроканабинол в двора на Центъра за психично здраве в областния град.
От Районна прокуратура-Враца съобщиха, че действията по разследване по досъдебно производство за незаконно държане на коноп продължават. В качеството на обвиняем по него е привлечен Л.В.
По искане на прокуратурата спрямо мъжа е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ от Районен съд – Враца.
Окръжна прокуратура – Враца внесе за разглеждане в съда и обвинителен акт срещу С.Р. и Г.Р. за незаконно държане на наркотични вещества с цел разпространение – престъпление по чл. 354а, ал. 2, изр. 1, вр. с ал. 1, изр. 1, предл. 4, вр. чл. 20, ал. 2 от НК.
Двамата обвиняеми живеели на семейни начала в гр. Бяла Слатина. В хода на разследване на 14.12. 2021 г. в дома им са били открити и иззети високорискови наркотични вещества и техни аналози в големи размери - коноп, метамфетамин, кокаин, MDMA (3,4 - метилендиоксиметамфетамин) и F-MDMB-BICA - синтетичен канабиноид. Общата стойност на предмета на престъплението е 46 877,27 лева.
15.12.2022, 12:22 часа
2602 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha