Кошмар за шофьорите! Огромни кратери зейнаха на Е-79 между Враца и Мездра /снимки/

Кошмар за шофьорите! Огромни кратери зейнаха на Е-79 между Враца и Мездра /снимки/ Огромни кратери зейнаха по международен път Е-79 между Враца и Мездра, видя агенция BulNews. 
През последните дни редакцията ни бе залята от обаждания на вбесени шофьори, които се оплакаха от проблема. Екип на медията ни отиде лично да се увери в истинността на твърденията им. Оказа се, че пътят действително е в окаяно състояние и в двете посоки, като най-голям брой дупки са концентрирани в участъка на Кални дол и при разклона за село Моравица. 
Пътят Враца-Мездра е част от международното трасе Е-79 и от там ежедневно преминават голям брой леки и тежкотоварни автомобили. Дупките създават предпоставки за ПТП, тъй като много от шофьорите се стремят да ги избегнат, за да не потрошат колите и камионите си в тях. Само преди дни точно в този район ТИР се завъртя, опитвайки се да избегне голям трап.

От последните минути! ТИР се завъртя на Е-79 между Враца и Мездра, линейка лети към болницата /снимки/

Истинският ужас за шофьорите идва с настъпването на нощта, когато е невъзможно кратерите да бъдат забелязани.
Потърпевши водачи качват ежедневно снимки на спукани гуми и изкривени джанти в социалните мрежи, с надеждата някой да обърне внимание на проблемния участък.
„Дори във воюваща Украйна няма такива дупки", споделят разгневените шофьори. Те призовават Агенция „Пътна инфраструктура“ да вземе спешни мерки, преди да се е стигнало до някоя трагедия. 
В понеделник служителите на АПИ стачкуваха заради ниските си заплати и затвориха тунел „Витиня“. Именно тук се корени причината пътищата да са в такова състояние. Областното пътно управление няма пари, с които да плати на фирмите, поддържащи отсечката между Враца и Мездра. Дори в момента пътят е заледен от минусовите температури, което в комбинация с огромните дупки е предпоставка за сериозни инциденти. С нехайството си отговорените лица оставят шофьорите на произвола на съдбата…
15.12.2022, 16:53 часа
4405 3
Коментари

The Executioner

15.12.2022, 23:01 часа
Същото положение е и между Враца и Монтана. На места единственият възможен начин да избегнеш дупките е да навлезеш в насрещното движение.

безобразие

15.12.2022, 19:49 часа
Асфалтираха това лято!Безобразие искат да ни убият !

Колю шмиргела

15.12.2022, 17:45 часа
Да питат ония олигофрени, дето асфалтираха миналато година в дъжда що се е изприщил тоя асфалт.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha