Наркомани се боцкат ежедневно в центъра на Пловдив – на метри от ясла и спирка /снимка/

Наркомани се боцкат ежедневно в центъра на Пловдив – на метри от ясла и спирка /снимка/ Ежедневно наркозависими мъже се инжектират венозно в центъра на Пловдив. За това сигнализираха пловдивчани, след публикация за млада жена, на която мъж прилагаше доза в двора на училище „Душо Хаджидеков“.

Мъж инжектира хероин на жена в двора на елитно училище в Пловдив /снимка/

Наркозависимите са превзели малкото паркче до автобусната спирка на Сточна гара.
„Ежедневно ги виждаме да се боцкат. Част от тях взимат метадон от клиниката на ул. „Богомил“. Пресичат и използват парка да се инжектират. Други пък си купуват вещества и сме ги виждали в момент на сделка“, посочва жител на кооперация в района.
Хората многократно са звъняли на полицията, но при проверка са намирани хора с метадон, който се отпуска по програма за наркозависими.
Припомняме, че мъж почина на пейка в същия парк през пролетта тази година.
Докато при едни изходът е летален, други продължават да се тровят пред очите на деца и възрастни. По думите на хората със сигурност не става дума само за метадон. Те са категорични, че са виждали продажба и инжектиране на хероин, както и дишане на лепило.
Това прави хората по пейките не просто неадекватни, но и излага на риск преминаващите в зоната. На метри от парка се намира освен спирката за автобуси, Пловдивският университет, детска ясла и училища.
Проверка на TrafficNews обаче показва, че според Регистър на разрешения за осъществяване на програми за лечение с опиеви агонисти и агонисти-антагонисти на лица, зависими към опиоиди, който е актуален към 16 декември 2022 година, няма близък кабинет с лиценз за предлагане на метадон на наркозавидими.
Хората от района обаче са категорични, че дори да става дума за метадон, е недопустимо децата им да стават свидетели на хора, които се инжектират на метри от тях.
21.12.2022, 11:46 часа
570 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha