НАП: Последен ден за зареждане на горива с 25 ст. отстъпка

НАП: Последен ден за зареждане на горива с 25 ст. отстъпка Утре, 31 декември, е последният ден, в който шофьорите могат да заредят гориво в автомобила си с 25 ст. отстъпка на всеки литър. От 1 януари 2023 г. бензиностанциите няма да продават бензин, дизел, пропан бутан и метан с отстъпка, съобщиха от НАП. С решение на Народното събрание, след 31 декември спира предоставянето на компенсацията при зареждане на литър/килограм гориво, напомнят от приходната агенция.
Антикризисната мярка в помощ на гражданите беше въведена на 9 юли, след влизането в сила на актуализацията на бюджета за 2022 г. Първоначално беше прието отстъпката от 25 ст. да се прилага до изчерпване на заложените в бюджета 150 млн. лв., като впоследствие за нея бяха отпуснати още 38 млн. лв., за да продължи до края на тази година.
От Министерството на финансите предложиха парламентът да гласува удължававне на срока на помощта докато бъде разработена нова помощ, която да се отнася само за хора с ниски доходи в размер под 1000 лв. Но депутатите не подкрепиха предложението и от 1 януари отстъпката вече няма да важи.
30.12.2022, 14:38 часа
456 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha