Множество взривове разтърсиха Украйна в навечерието на Нова година

Множество взривове разтърсиха Украйна в навечерието на Нова година Множество взривове разтърсиха Киев и други райони на Украйна днес, причинявайки смъртта на най-малко един човек и ранявайки 14 други, в знак, че темпото на руските атаки се засилва преди Нова година.
Украински официални представители заявиха, че Русия вече умишлено атакува цивилни граждани, като се стреми да създаде атмосфера на страх, за да бъде новата 2023 година мрачна и кървава.
Първата дама на Украйна Олена Зеленска изрази възмущение, че такива масирани ракетни атаки могат да се случат точно преди празненствата в навечерието на Нова година. "Унищожаването на живота на другите е отвратителен навик на нашите съседи", заяви тя.
Взривовете също така дойдоха в необичайно ускорен ритъм, който разтревожи официалните представители само 36 часа след като в четвъртък Русия изстреля бараж от ракети, за да повреди съоръжения от енергийната инфраструктура.
Украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба подчерта тежките цивилни жертви на последната офанзива и заяви, че "този път масираната ракетна атака на Русия умишлено е насочена към жилищни райони, а дори не към енергийната инфраструктура".
01.01.2023, 09:46 часа
479 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha