Осъдиха на 20 години затвор шефка на погребална агенция, продавала части от трупове

Осъдиха на 20 години затвор шефка на погребална агенция, продавала части от трупове Вече бивша собственичка на погребална агенция и нейната майка са осъдени на затвор в Колорадо, след като разчленили 560 трупа и продали части от тях, съобщава Би Би Си.
Прокурорите твърдят, че 46-годишната Хес и 69-годишната Шърли Кох са действали в периода 2010-2018 г. По-рано тази година двете жени се признаха за виновни в измама.
Хес беше осъдена на 20 години затвор, а Кох - на 15. Според федералните прокурори в Колорадо двете жени са събирали части от тела, а в някои случаи - и цели трупове.
Дъщерята таксувала семействата с до 1000 долара за кремации, които никога не са се състояли, а в някои случаи ги е предлагала безплатно в замяна на дарения на части от тела, твърди обвинението.
„Тези две жени са се възползвали от уязвими жертви, които са се обърнали към тях в момент на скръб и тъга. Но вместо да ги напътстват, тези алчни жени предават доверието на стотици и осакатяват техните близки", казва в изявление агентът на ФБР Леонард Кароло. 
Случаят излиза наяве след разследване на Ройтерс, което през 2018 г. доведе до обиск на ФБР в погребалния дом. Продажбата на органи в САЩ е незаконна, но продажбата на части от тела понастоящем не е регламентирана от федералния закон.
04.01.2023, 14:38 часа
618 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha