Лувърът ограничава броя на посетителите

Лувърът ограничава броя на посетителите

Музеят Лувър в Париж - най-посещаваната културна институция в света, ще ограничи броя на посетителите с до една трета, за да осигури по-голямо удобство. Вече ще се допускат до 30 000 гости на ден, "за да се осигурят оптимални условия за работа на музейните служители", се казва в официално изявление.
Преди пандемията Лувърът посрещаше до 45 000 посетители дневно. По време на COVID кризата музеят остана затворен в продължение на 16 седмици и това доведе до загуби от над 40 млн. евро.
При повторното му отваряне броят на посетителите намаля, докато хората бавно се връщаха към нормалните си дейности, а ограниченията за международни пътувания постепенно отпадаха.
Решението за ограничаване на дневния брой посетители беше взето тихомълком през юни и сега е официално записано в публичните препоръки. Това става след назначаването на новия директор Лоранс де Кар.
Ако достигне пълния си капацитет всеки ден, в който е отворен (той не работи само във вторник и на три официални празника), тогава максималният брой посетители за 2023 г. би бил 9,3 милиона. 

10.01.2023, 16:13 часа
280 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha