Последни новини: Бащата на загиналото дете край Враца е карал с над 100 км, в колата няма детско столче

Последни новини: Бащата на загиналото дете край Враца е карал с над 100 км, в колата няма детско столче Роднините на починалото след тежка катастрофа край Враца 3-годишно момченце твърдят, че линейките са закъснели, а една от лекарките е била пияна, съобщи bTV.
Инцидентът стана вчера към 19 ч. на пътя Враца – Криводол, стигна се и до напрежение в Спешния център във Враца. За него съобщи първо агенция BulNews.

Извънредно! Тежка катастрофа край Враца, гъмжи от линейки, пожарни и полиция /снимки/

Колата, в която е пътувало детето, се е обърнала в дере, след като е поднесла на мокрия от дъжда път. Шофьорът е карал с висока скорост – над 100 км/ч, не е употребил алкохол или наркотици. Детето не е било в столче, а в ръцете на майката.
Свидетелка на инцидента подава сигнал на тел. 112, обажда се и на близките.
Бисер Йорданов /на снимката/, дядо на починалото момченце, заварва на мястото полиция и пожарна. Пита ги къде е детето и му казват, че е под колата. Това твърди, че го извадил сам, като двама полицаи са му помогнали да повдигне колата. 
Детето не се движило, но не се знае какво точно е бил състоянието му. След това мъжът е извадил и снаха си и я е подал на един от пожарникарите. Сложили я на носилка на пожарната. През това време линейки все още не е имало, твърди той.
Репортер на BulNews обаче, който беше на мястото на катастрофата видя, че първата линейка тръгна веднага с момченцето към болницата, а втората линейка дойде едва когато стана ясно, че има втори пострадал. Първоначалният сигнал на тел. 112 е бил за един пострадал и затова при катастрофата е била изпратена само една линейка.
Капка Станева, баба на детето, бе карала след първата линейка, която е откарала детето в Спешния център. Тя е категорична, че лекарката в линейката е била пияна. Твърди също, че дълго време близките на са получавали информация къде е момченцето и какво е състоянието му.
Станева е категорична, че не е имало насилие над медиците в Спешния център. Бащата на 3-годишното момченце е ударил стъклото на вратата, когато са му съобщили, че то е починало.
Предстои да се докаже къде е починало детето – на място или в линейката. В болница в тежко състояние е майката на починалото дете.
11.01.2023, 09:23 часа
17202 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha