Какъв Шенген, каква Еврозона?! В европейска България семейство с 3 деца живее в къща без вода /снимки/

Какъв Шенген, каква Еврозона?! В европейска България семейство с 3 деца живее в къща без вода /снимки/ Семейство с 3 деца живее в къща, в която няма течаща вода, видя репортер на BulNews.
Нечовешките условия, при които са принудени да живеят тези хора в село до Криводол, вероятно ще изненадат народните представители, които за една вечеря харчат повече, отколкото тази основна клетка на обществото за 1 месец.
Всичко започнало преди около 12 г., когато Благородка и Анатоли решават да си купят къща в Уровене. Селото не е голямо и тук няма полицай, поп, доктор, като дори и пощальони не идват. Въпреки това двамата остават да живеят в него, където и до днес отглеждат трите си деца.
До тяхната къща може да се стигне само с високопроходим джип, тъй като улица няма. Доскорошният кметски наместник Петрана Петрова няколко пъти е писала докладна до кмета на Криводол Ицо Доков с молба да отдели средства за насипването на пътя, но това така и не се случило. Няма и улично осветление, което през зимата създава страхове в живеещите в тази махала хора с малки деца. И за тази „екстра“ Доков бей си е направил пас.
Заради безпаричието Благородка и Анатоли не са успели да прехвърлят къщата си и да вкарат течаща вода в нея. И двамата са безработни, въпреки че са съгласни да бъдат наети за каквото и да е, само и само да могат да гледат трите си деца.  За съжаление работодателите гледат с презрение на тях заради ромския им произход и така двамата са принудени да живеят, заедно с децата си, с общо 500 лв. на месец. Това прави по 3.20 лв. на човек на ден! ! Тези пари са за ток, храна, дрехи, лекарства, телевизия, интернет и за каквото друго се сетите. Докъдето стигнат...
С неудобство Благородка споделя, че има дни, в които не може да купи хляб и затова изпраща децата си на училище само с по 2 филии. И трите им деца - 15-годишният Исус, 13-годишният Фернандо и 9-годишната Петя пътуват всеки ден до Криводол, където учат. Родителите им признават, че се подлагат на страхотни лишения, за да могат те да се изучат, защото образованието било най-важното.
За съжаление, въпреки че са послушни деца, за Коледа не са получили подаръци. Никога не са ходили на море и не знаят какво означава това. Единствената им радост е интернета вкъщи, благодарение на който се забавляват.
Излишно е да се казва, че в дома им няма баня, а цялото семейство живее в 2 стаи. Вътрешната тоалетна е толкова неосъществима мечта, че не вярват някога да го доживеят. Благородка гледа възрастна жена и от нейния дом всеки ден носи по две туби с вода, с които да изпере, да сготви и да свърши друга домакинска работа. За къпане си носят вода от близкия извор и това продължава вече 12 години.
Въпреки несгодите, Благородка и Анатоли не желаят помощи, а искат да започнат работа, за да могат да съберат пари за прехвърлянето на къщата и вкарването на течаща вода в нея.
Заради хроничното безпаричие и двамата са взели бързи кредити от по 1000 лв, които по разбираеми причини не са върнали. Твърдят, че са го направили само за да могат да осигурят минимални условия за живот на трите си деца. И това си личи по нищетата, в която живеят.
Всеки бизнесмен в община Криводол може да потърси двамата родители и да им предложи работа. Благородка може да работи всичко, а Анатоли има умения в строителството. 
Жената изпрати репортера на медията ни с насълзени очи и думите: "Вие сте последната ми надежда!"
Агенция BulNews призовава добрите хора, които имат възможност да помогнат на семейството, да го направят на името на Благородка Цветанова Зарчева, и нейната банкова сметка в Банка ДСК: IBAN BG79 STSA 9300 0016 0221 95, BIC STSA BGSF.
За връзка със семейството можете да потърсите бившия кметски наместник Петрана Петрова: 088751023. Тя ще е гарант, че всяка помощ ще бъде използвана изцяло за подобряване живота на нейните съселяни.
12.01.2023, 08:45 часа
10500 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha