Домашни помощници ще се грижат за хора в нужда от община Хайредин

Домашни помощници ще се грижат за хора в нужда от община Хайредин Община Хайредин подписа договор по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ по процедура „Грижа в дома“ за подкрепа в домашна среда за лица с увреждания и възрастни хора, зависими от грижа на територията на общината. Проектът е на стойност 241 766.36 лева, с период на изпълнение 13 месеца.
Ще бъдат назначени 12 домашни помощници на 8 часов работен ден, които ще оказват съдействие на потребителите по доставка на хранителни продукти и стоки от първа необходимост, заплащане на битови сметки, заявяване и получаване на неотложни административни и битови услуги със средства на потребителите, помощ при справянето с ежедневните им нужди по поддържане на хигиената в дома/внасяне на дърва, метене, чистене и др./
За оказване на помощ и за грижа за здравословното състояние на потребителите ще бъде назначено и медицинско лице и психолог.
Желаещите да предоставят услугата „Домашен помощник“  могат да кандидатстват по така обявените позиции като подадат заявление в община Хайредин в срок до 17 часа на 03.02.2023 г.
Желаещите ползватели на услугата могат да подадат заявление на място или да се обадят на телефон 09166/22-36 за връзка с екипа по проекта, който ще и попълни заявлението.
Документи необходими за кандидатстване за „Домашен помощник“:
1.    Заявление
2.    Автобиография
3.    Декларация  по образец
4.    Копие от документ за придобита образователно-квалификационна степен
Документи за кандидатстване за медицинско лице по проекта:
1.    Автобиография;
2.    Копие от документ за придобита образователно-квалификационна степен, която се изисква за длъжността;
3.    Копие от документи, удостоверяващи продължителността на професионалния опит;
4.    Декларация  – по образец;
5.    Други
 Проектът ще се реализира на територията на кметствата в община Хайредин –Хайредин, Михайлово, Манастирище, Бързина и Рогозен. 
17.01.2023, 15:32 часа
776 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha