Недооценените от жените си мъже започват да мислят за изневяра

Недооценените от жените си мъже започват да мислят за изневяра Недооценените от жените си мъже започват да мислят за изневяра, казва психотерапевтът Майрън Нелсън. Той назова възможните причини за изневяра пред Psychology Today.
Според Нелсън мъжете, както и жените, имат нужда от общуване и интимност с други хора. В същото време постоянно чуват, че не трябва да бъде твърде открити и доверчиви.
"Мъжете имат малко възможности за себеизразяване, освен спорт, гняв и секс. При липса на други възможности, ние често се обръщаме към секса, за да задоволим нуждите си от приятелство. А онези мои клиенти, които наистина изневеряваха, го правеха в нетрезво състояние. Алкохолът е лесен начин за преодоляване на пропастта между мисъл и действие."
Психотерапевтът отбелязва, че при повечето мъже мислите за предателство се появяват, когато се чувстват подценени, нечути или разбират, че партньорите им не ги уважават.
„Аз самият мисля за други жени, когато осъзная, че работя усилено, ставам по-успешен, но в замяна не получавам пропорционално количество благодарност под формата на прегръдки, докосвания, нежност“, обясни Нелсън.
"Причините за подобни чувства се крият в дълбокото детство", смята той. Терапевтът си спомня, че майка му го е хвалила за добрите му оценки в училище и за помощ в къщата. Той подсъзнателно очаква подобни похвали от жена си и като не ги получава, се разстройва.
"Мога да си помисля за изневяра, ако с жена ми не сме правили секс от дълго време. Мъжете жадуват за родствена духовна близост, физически контакт и подкрепа, като всички хора."
25.01.2023, 10:00 часа
382 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha