Плащаме през "Вайбър" в България след влизане в еврозоната

Плащаме през "Вайбър" в България след влизане в еврозоната Компанията "Вайбър" (Viber) не планира да пуска услугата за плащане Viber Pay в България преди влизането в еврозоната. Причините за това са няколко, като най-важната е, че компаниите, които имат отношение към нея, работят в евро, инвестиращите в разработката й биха направили разходи, които ще се обезсмислят при приемането на еврото в България и др.
"Пускането на Viber pay ще бъде много улеснено при приемане на еврото", коментира Атанас Райков, старши директор "Развитие топ държави".
Друго улеснение, което зависи от плановете на държавните институции, би могло да улесни плащането на такси, данъци и глоби също през линкове, изпратени от тях във "Вайбър". Райков даде пример с Украйна, където не от сега работи тази услуга, като местната служба по контрол на транспорта изпраща фишове на направени нарушение с линк за плащане още преди да са минали и 100 км след извършване на нарушението.
Компанията е водила разговори с различни институции по въпроса, но засега те избират консервативния подход, тъй като няма създадена технологична възможност за електронна идентичност на потребителите, нито се ангажират да предложат предлагане на алтернатива.
26.01.2023, 15:54 часа
593 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha