Испанската полиция залови 4.5 тона кокаин в кораб край Канарските острови

Испанската полиция залови 4.5 тона кокаин в кораб край Канарските острови Испанската полиция обяви, че е иззела 4.5 тона кокаин от борда на товарен кораб под флага на Того, заловен край Канарските острови.
"Орион V", който транспортира добитък от Латинска Америка до Близкия изток, е бил под наблюдение повече от две години. Той и преди това е бил "проверяван и обискиран, но вътре не са откривани наркотици въпреки наличието на достатъчно улики", каза полицията в събота.
Но съвместна военноморска и въздушна операция най-накрая успя да открие кокаина във вторник, скрит в контейнер, използван за храна на добитъка.
Задържан е 28-членният екипаж на кораба, който е от 9 държави
Общо девет тона наркотици са били конфискувани през януари, се казва в изявление на полицията.
Близостта на Испания до Северна Африка, ключов източник на хашиш, и тесните ѝ връзки с бивши колонии в Латинска Америка, основният регион за производство на кокаин в света, я превърнаха във врата към Европа за наркотици.
28.01.2023, 16:29 часа
577 1
Коментари

Хахаха

28.01.2023, 19:02 часа
Колосално планетарно друсане и наддрусване и изперкване , всичко е тръгнало яко по нанадолнището и нека се изтрещи там - в дъното на собствената си сапиенска проклетия ! Войни , дроги , смърт, черва . Няма природата да итърпи лудите двукраки кукувци
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha