Започва разширяването на базата на ППМГ-Враца

Започва разширяването на базата на ППМГ-Враца Започва разширяването на базата на ППМГ „Акад. Иван Ценов“ във Враца, съобщи зам.-кметът Цветан Стойчков по време на прескоференция.
„Природо-математическата гимназия е единственото училище в града ни, което все още има двусменен режим. Целта на новия проект е това нещо да се промени и учениците да се обучават само в първа смяна“, каза той.
Към основния училищен корпус ще бъде пристроена още една сграда, която ще се намира успоредно на улица „Иваница Данчов“. Новият корпус ще разполага с 6 класни стаи и STEM /Science, Technology, Engineering, Maths/ център. Основата и новата сграда ще бъдат с топла връзка, което няма да налага излизането на учениците в двора. 
Вече има избрана фирма-изпълнител по проекта, която е „Строй груп 5“ ЕООД. Срокът за изпълнение по договор е 400 календарни дни. Към момента се изготвя проект, който трябва да е готов до 60 календарни дни. 
„Ако всичко върви по план, се очаква строителството да започне през пролетта и с грубият строеж да се приключи до 15 септември. Така максимално ще се избегне неудобството при учениците по време на занятията“, каза зам.-кметът Александър Владимиров.
01.02.2023, 12:40 часа
2494 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha