Спокойно и без скандали партиите не се разбраха за РИК във Враца /снимки/

Спокойно и без скандали партиите не се разбраха за РИК във Враца /снимки/ Проведените днес консултации при областния управител за състав на РИК-Враца не завършиха с разбирателство, научи агенция BulNews.
Съставът на РИК – Враца е от 13 членове, включително председател, двама заместник-председатели и секретар, като се спазва съотношението между партиите и коалициите.
С консенсус беше прието предложението на коалиция ГЕРБ-СДС длъжността председател на РИК-Враца да бъде заемана от юриста с опит в работата на районните комисии Лора Младенова-Атанасова. 
Кандидатурите за секретарското място предизвикаха спорове, което ще наложи ЦИК да вземе решение и да определи кой от излъчените кандидати ще заема спорната позиция. Причината бе, че нито ДПС, нито БСП отстъпиха от желанието си за него.
На консултациите присъстваха Красен Кръстев и Ирина Иванова от коалиция ГЕРБ-СДС,  Марина Ташева и Красимир Колев от “Демократична България- обединение”, Светлана Георгиева от “Продължаваме Промяната”, Евгени Белии от БСП, Борислав Банчев от ДПС, Ивайло Папов от “Възраждане” и Павлин Коцев от “Български възход”.
Решението на ЦИК за състав на РИК-Враца се очаква до 10.02.2023 г.
05.02.2023, 14:30 часа
1244 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha